foto's en filmpjes
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Downloads

Op de pagina downloads hebben we volledig vernieuwde schoolgids geplaatst. 

Daarin kunt u alle belangrijke informatie over onze school lezen.

Op deze pagina vindt u ook ons jaarverslag van schooljaar 2017 - 2018 vinden.

 

Het KompasJournaal

Onze nieuwsbrief versturen wij digitaal naar de ouders van onze school. Via de button Nieuws is het KompasJournaal ook beschikbaar voor iedereen. 

Nieuwsbrief

Agenda

Hybride boeken

Lezen zoals fietsen met een E-bike.

Goed kunnen lezen is heel belangrijk en we besteden er op school dan ook veel aandacht aan.

We lezen veel voor, hebben moderne leesmethoden en een eigen schoolbibliotheek. Jaarlijks zijn er meerdere leuke leesactiviteiten bij ons op school zoals de Kinderboekenweek, het Voorleeskampioenschap en het voorleesontbijt.

Sommige kinderen krijgen toch nog een hekel aan lezen, dit ontstaat meestal als ze ondanks veel oefenen achterblijven met hun leesniveau. We willen er voor blijven zorgen dat deze kinderen in de klas en thuis blijven oefenen met lezen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hybride boeken kunnen dan een uitkomst bieden.

Hybride boeken zijn special e-boeken die een menselijke voorleesstem combineren met de digitale tekst. Ze helpen de kindern om de nodige leeskilometers te maken en het plezier in lezen terug te vinden. Het hybride boek geeft de lezer een auditief duwtje in de rug waardoor hij zich minder hoeft in te spannen. Hij kan daardoor ontspannen lezen. Lezers met dyslexie moeten vaak veel moeite doen en het levert meestal een matig effect op. De dyslectische lezer komt daardoor niet altij toe aan het doel van lezen: geïnformeerd of geamuseerd worden.

Wilt u meer weten over deze hybride boeken? Lees dan het volgende artikel. Binnenkort zullen wij als school ook meerdere hybride boeken aanschaffen.