foto's en filmpjes
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Downloads

Op de pagina downloads hebben we volledig vernieuwde schoolgids geplaatst. 

Daarin kunt u alle belangrijke informatie over onze school lezen.

Op deze pagina vindt u ook ons jaarverslag van schooljaar 2017 - 2018 vinden.

 

Het KompasJournaal

Onze nieuwsbrief versturen wij digitaal naar de ouders van onze school. Via de button Nieuws is het KompasJournaal ook beschikbaar voor iedereen. 

Nieuwsbrief

Agenda

Kerk-en-schooldienst

 

Kerk-en-schooldienst met CBS Het Kompas

Op zondag 9 februari jl. zat de Voorhof in Kesteren vol met kinderen. Die kwamen namelijk voor de kerk-en-schooldienst, een jaarlijks terugkerende samenwerking tussen de plaatselijke kerkelijke gemeente en Brede School CBS Het Kompas.

 

In de dienst speelden de Kompasleerlingen nadrukkelijk een rol: kinderen spraken een deel van het gebed uit, deden de schriftlezing en hielpen mee met het collecteren. De liederen die gezongen werden waren op school al geoefend, zodat elk kind ze mee kon zingen.

Het thema was ‘Licht der wereld'. Dominee Jan Offringa vertelde dat niemand kan ontkennen dat er veel duisternis is in de wereld, maar dat mensen ook in moeilijke omstandigheden licht uit kunnen stralen.

Meester Bert vertelde over De Vreedzame School, een project dat twee jaar geleden op Het Kompas is gestart. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een stoffen bal, die eruitziet als een wereldbol. Wie de bal heeft, mag vertellen en de anderen luisteren dan naar hem. Tijdens de dienst werd de bal overgegooid en de vangers mochten vertellen over hun persoonlijke lichtpuntjes.

 

De collecte was bestemd voor de stichting Barátok România, een organisatie die licht verspreidt door in het noordwesten van Roemenië projecten uit te voeren. Tot nu toe zijn er zowel op het gebied van de gezondheidszorg als van het onderwijs succesvolle projecten gestart.

 

Na afloop van de dienst werd er door ouders, kinderen, leerkrachten en gemeenteleden nog gezellig nagepraat onder het genot van een kopje koffie of een beker limonade. De kinderen kregen een puntenslijper mee in de vorm van een wereldbol, de volwassenen een kaartje met een bemoedigende tekst: ‘Wees voor wie met moeite leven / elke dag een helder licht'.