foto's en filmpjes
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Downloads

Op de pagina downloads hebben we volledig vernieuwde schoolgids geplaatst. 

Daarin kunt u alle belangrijke informatie over onze school lezen.

Op deze pagina vindt u ook ons jaarverslag van schooljaar 2017 - 2018 vinden.

 

Het KompasJournaal

Onze nieuwsbrief versturen wij digitaal naar de ouders van onze school. Via de button Nieuws is het KompasJournaal ook beschikbaar voor iedereen. 

Nieuwsbrief

Agenda

Iedere dag maken we veel gebruik van taal. Taal hebben we nodig om te kunnen communiceren met anderen, zowel dichtbij als veraf. We gebruiken daarbij steeds vaker verschillende communicatiemiddelen, zoals o.a. sociale media. In de groep 7 en 8 leren we de kinderen m.b.v. de lessen mediawijsheid om hier verstandig mee om te gaan.

Om goed te kunnen functioneren in de huidige maatschappij moeten je taalvaardigheden: spreken, luisteren, schrijven en lezen goed ontwikkeld zijn. Voor lezen hebben wij in de afgelopen jaren hiervoor de nieuwste methoden aangeschaft. Dit heeft duidelijk een bevorderend effect op het leesniveau van de kinderen.

Om ons taalonderwijs te optimaliseren oriƫnteren we ons op dit moment op de mogelijkheid om een nieuwe taalmethode aan te schaffen. Een kleine commissie van leerkrachten heeft verschillende taalmethoden met elkaar vergeleken. Na dit onderzoek zijn er drie geschikte methoden overgebleven. Iedere methode zal in de komende periode een week lang worden uitgeprobeerd in de groepen 4 tot en met 8.

Met onze eigen gebruikerservaringen willen we aan de hand van de afgesproken criteria dit schooljaar nog een verantwoorde keuze maken. Uiteraard zullen we ook nog informatie verwerven bij scholen die al met deze methoden werken. Het is de bedoeling dat we vanaf september 2013 met een nieuwe taalmethode gaan werken. Welke dit wordt? Dat zal in de komende periode duidelijk worden.